Reacties op voorstellingen van Claudine & Claudette

20 gedachten over “Reacties”

 1. Een kijkje in de keuken van een kermiskoppel

  Frans en Kokkie exploiteren samen een rupsbaan op de kermis. Het is sappelen geblazen voor het koppel, maar ze slaan zich dapper door het dagelijks bestaan heen met tegeltjes wijsheden en liefde voor elkaar. Toch is hun leventje niet zo gezapig. Daar komen we achter door de monologen waarin Kokkie en Frans om de beurt het publiek in vertrouwen nemen.
  Frans blijkt hoge schulden bij zijn broer te hebben. Hij houdt er een schaduwadministratie op na, om Kokkie om de tuin te leiden.
  Kokkie rijdt regelmatig een scheve schaats, omdat Frans in de slaapkamer niet veel klaar maakt. Een slippertje uit het verleden heeft grote gevolgen voor haar.
  Het is duidelijk dat Kokkie de broek aan heeft in hun relatie. Toch aanvaart ze Frans’ wilde idee om van de rupsbaan een Train d’Amour te maken, waarbij zij met sterren op haar tepels en hij in een Gerard Joling-glitterkostuum achter de kassa zitten. De formule blijkt, wonder boven wonder, succes te hebben en het geld stroomt binnen. Is het daarna “en ze leefden nog lang en gelukkig” voor Kokkie en Frans of…
  Hoewel de plat Rotterdams sprekende personages gemakkelijk kunnen verzanden in ‘typetjes’, zetten Sijtze van der Meer en Isabella Chapel twee mensen van vlees en bloed neer, waar wij als publiek sympathie voor krijgen. De sympathie voor de wanna be macho Frans loopt eventjes een deuk op wanneer hij zijn ongenoegen over Oost-Europeanen ventileert. Hij blijkt daar zijn redenen voor te hebben. Ook de pittige, onverschrokken Kokkie met haar moeilijke verleden sluiten we direct in ons hart. Van der Meer en Chapel spelen lekker samen. Ze zijn volkomen geloofwaardig als kermisechtpaar. Het hele stuk loopt zo soepel als een goed gesmeerde kermisattractie.
  “Alle dagen kermis” is een ongecompliceerd, aansprekend stuk over doodgewone mensen die het hoofd boven water proberen te houden.

 2. Vandaag met mijn zusje in muzee Scheveningen de voorstelling ,,ans komt langs,, gezien
  Wat ontroerend mooi en wat blijft Isabella ( zij noemt ook namen van het publiek) in haar rol van nerveus mens wat moet solliciteren. Haar hand blijft trillen tot het laatste woord tijdens telefoontje met haar man. Zo inspelend ook over haar eerlijkheid dat ze niks zal stelen, en dan het museum als huiskamer transformerend. Ook bij publiek soms een traan bij haar directe vragen over jokken. Kortom genoten,dank

 3. Gisteravond kwam Ans langs bij Rijswijks Pracht en dat bezoek is mij uitstekend bevallen. Isabella heeft van Ans is een mooi echt en aandoenlijk mens gemaakt. En de interacties met de mensen in de huiselijke omgeving waarin de voorstelling plaatsvond, waren erg grappig. Ook wie gewoonlijk een beetje benauwd is voor contacten tussen spelers en publiek, heeft van Ans niets te vrezen.

 4. 28 september hield het om 17.45 uur op met regenen en genoten wij van een heerlijke, grappige voorstelling. En ook zo ontroerend. En een prachtige setting. En zo knap om zo ad rem in te spelen op de toevallige voorbijgangers die niet wisten dat hun dikke buik of kale kop zo uitgebreid werden beschreven, hilarisch.

 5. Gerda en Johan Wolters
  Voorstelling op 28 september
  We hebben opnieuw veel plezier gehad.
  We hopen dat jullie in enige vorm verder zullen gaan.
  Veel succes daarbij

 6. Wat weer hilarisch, wij met koptelefoon zowel de twee teutebellen achter de ramen als de in-en uitgaande gasten van receptie VGNU en loslopende voorbijgangers volgend. Zo lekker Haags!
  En wat een geluk dat de plensbui voorbij was.

 7. Geweldige voorstelling! Prachtige setting ook bij Pulchri op het Lange Voorhout, heel sfeervol en gelukkig droog:-)

 8. Ik heb afgelopen zondag, 24 september, mogen genieten van deze voorstelling, ondanks het lawaai op de achtergrond van het foodfestival. Ergens was dit zelfs nog een extra dimensie! Het is knap om in 1 uurtje zo’n thema – of eigenlijk een complex aan thema’s- neer te zetten. Alle aandacht bleef gericht op het raam, en dat is eigenlijk heel bijzonder. Ik ben blij dat de Appel weer actief wordt: niet alleen met dit duo, maar straks met nog meer. Wij kijken ernaar uit en komen graag!

 9. Ik heb afgelopen zondag, 24 september, mogen genieten van deze voorstelling. Knap om in 1 uurtje de aandacht van de bezoekers zo te kunnen grijpen, ondanks de herrie van het foodfestival op de achtergrond. Het verhaal is komisch en herkenbaar en de actrices zijn geweldig. Ik ben blij dat de sfeer van de Appel zo weer terugkeert. Nog even en dan kunnen we gelukkig meer Appel genieten. Ga vooral door, mensen!

 10. Wat een leuke en sfeervolle en Háágse happening.
  Het food truck festival was even jammer maar de koptelefoons zorgden ervoor dat we dat konden ‘blocken’.
  Zo herkenbaar die dames, mijn tantes riepen ook altijd Hoe KOM je erbij tegen elkaar.
  En fantastisch improviserend al naargelang het type onschuldige voorbijganger.

 11. Samen met mijn moeder vandaag geweest. Ja er was foodtrekfestival. Het leek mis te gaan maar het viel ons alles mee. Alles goed kunnen verstaan en het was echt 2.0 met de actualiteiten van nu en interactie met de mensen die voorbij kwamen. Wij gebben weer genoten en een leuke avond gehad. Over twee jaar weer? Claudette overleden door elektrische schok en Claudine dan, naast 3D geprinte heup, ook nieuwe knieën en een verzorgster in huis ipv Groningen? Just saying 😄👍🏻

 12. 23 sept 2017
  Tegenover het toneel gebeuren was er een eetfestijn met muziek, dat overstemde voor mij alles, dus ik vond het voor mij niet geslaagd.
  Betere afstemming graag. Of de muziek 1 uur uit, of die avond maar geen toneeluitvoering. Ik vind het geen stijl. Heel jammer.

 13. Ik ben zaterdag 9 september naar de dames gaan kijken en luisteren. ik vond het erg leuk. Die onverwachte momenten en de opmerkingen over de voorbijgangers waren enig. Ik denk ook wel dat het in de zomer nog leuker is met meer drukte op straat. Wel vroeg ik mij af wat er gebeurt als het regent. Gaat de voorstelling gewoon door en krijgt het publiek regenponchos aan??? De voorstellingen zijn natuurlijk nooit hetzelfde, de rode draad loopt wel door het verhaal maar de improvisaties zijn altijd anders. dat maakt het zo bijzonder. Ik vond het echt heel leuk! goed verzonnen dit!!

  Groet Marijke Fransen

 14. Wat was het heerlijk om jullie weer te zien spelen, ook fijn om Aus op de achterste rij te zien zitten, dat voelde vertrouwd!
  Wij volgen met liefde en groot plezier de belevenissen van de dames. Zo’n mini appeltje doet ons hart goed.
  heel veel succes met jullie nieuwe projecten, wij zijn en blijven trouwe volgers.

 15. Op 16 september ben ik samen met een vriendin afgereisd naar Den Haag en hebben we genoten van de voorstelling. Knap spel, dat ons een uur geboeid wist te houden, zittende aan de overkant van de straat, kijkend naar 3 ramen waar de voorstelling zich afspeelde. Dialogen deels verwijzend naar het verleden en deels zeer herkenbaar over het heden. Een switch van wie nu eigenlijk hulpbehoevend is. Actueel met een Haagse touch.
  Daarna genoten van de dagschotel in de Sociëteit van Pulchri Studio, zoals aangeboden op de website van Claudine Claudette. Een combinatie die garant stond voor een leuk avondje uit.

 16. Lieve dames en alle andere hard meewerkende,

  Wat een heerlijk weerzien op 8 september. Ondanks de regen hartverwarmend. Hou de dames lekker vief en vilijn dan geniet ik het meest. Ben heel benieuwd waar we elkaar nog allemaal gaan tegenkomen. Veel plezier met z’n allen!! Liefs Ber

 17. We hebben op vrijdag 8 september in een druilerige regen onder de bomen zitten kijken naar de adembenemende voorstelling van Saskia Mees en Isabella Chapel. Capuchons en druppelende bomen ten spijt hebben we kunnen genieten van acteertalenten op hoog niveau. Eerlijk gezegd is dat oud nieuws, omdat beide dames een Appel theaterverleden met zich meedragen die zijn weerga niet kent. Hun prestaties in de Duinstraat 6 zijn alom geprezen. Hun act achter twee 17e Eeuwes ramen liegt er weer niet om en doet weer denken aan het vertrouwde spektakel uit het volprezen Appeltheater. De Appel mag dan overleden zijn, maar het stralende talent van beide acteurs gelukkig niet. Het is een ontroerende voorstelling geworden van twee bejaarde dames die elkaar net niet naar het leven staan maar existentieel verbonden zijn met elkaar, De vormgeving en enscenering zijn uniek en je voelt je ongewild de voyeur die door de ruiten heen piept om deel te hebben aan een familiedrama waarin de oudjes zich onderdompelen. Sublieme timing, raffinement en stemkwaliteiten vergeet je niet zo gemakkelijk als je bij CLaudette en Claudine op bezoek bent geweest,

 18. Per ongeluk zag ik de totale voorstelling op de uitmarkt (ik dacht dat het een klein stukje zou zijn) ik had al kaartjes gekocht voor afgelopen zaterdag. De voorstelling twee keer gezien dus en dat was geen straf. Ik vond het niet erg dat er zaterdag avond beduidend minder mensen op straat waren dan tijdens de uitmarkt, hun reacties op het voorbij wandelende publiek zijn onderkoeld klein maar fijn. De voorstelling zelf is kippenvel herkenbaar mooi, dank daarvoor, ik heb twee keer genoten.

 19. Grappige en ook ontroerende voorstelling van twee geweldige actrices. De twee dames op leeftijd worden zeer geloofwaardig neergezet. Juist de leegte op straat tijdens de voorstelling (je moet ook een beetje geluk hebben met voorbijgangers) benadrukt de leegte van het bestaan.
  Ik zou Claudine en Claudette ook wel eens in een totaal andere omgeving willen zien… dit smaakt naar meer!
  Gaat dat zien zolang het nog kan.

 20. Op 6 sep naar de voorstelling geweest achter de ramen bij Pulchri.
  Met in de herinnering de voorstelling van 1 of 2 jaar geleden, was ik een beetje teleurgesteld. Nadenkend over de reden van dit gevoel heb ik het volgende geconcludeerd:
  De actrices zijn geweldig, buiten kijf.
  De formule is ook geweldig , met het publiek op straat en de voorstelling achter de ramen.
  De inhoud van het gesprek is prima.
  Mijn gevoel komt voort uit het gebrek aan interventies door de activiteit op straat. De eerste voorstelling was in juni, als het gezellig druk is op het Voorhout. Dat heb ik gisteravond gemist. Het improvisatietalent van de dames kwam daarmee niet uit de verf. En de verwarrende en verrassende situaties op straat droegen de vorige keer bij aan de hilariteit. Het is een voorstelling voor hartje zomer, met veel wandelende mensen.

Reacties zijn gesloten.

20 gedachten over “Reacties”

 1. Een kijkje in de keuken van een kermiskoppel

  Frans en Kokkie exploiteren samen een rupsbaan op de kermis. Het is sappelen geblazen voor het koppel, maar ze slaan zich dapper door het dagelijks bestaan heen met tegeltjes wijsheden en liefde voor elkaar. Toch is hun leventje niet zo gezapig. Daar komen we achter door de monologen waarin Kokkie en Frans om de beurt het publiek in vertrouwen nemen.
  Frans blijkt hoge schulden bij zijn broer te hebben. Hij houdt er een schaduwadministratie op na, om Kokkie om de tuin te leiden.
  Kokkie rijdt regelmatig een scheve schaats, omdat Frans in de slaapkamer niet veel klaar maakt. Een slippertje uit het verleden heeft grote gevolgen voor haar.
  Het is duidelijk dat Kokkie de broek aan heeft in hun relatie. Toch aanvaart ze Frans’ wilde idee om van de rupsbaan een Train d’Amour te maken, waarbij zij met sterren op haar tepels en hij in een Gerard Joling-glitterkostuum achter de kassa zitten. De formule blijkt, wonder boven wonder, succes te hebben en het geld stroomt binnen. Is het daarna “en ze leefden nog lang en gelukkig” voor Kokkie en Frans of…
  Hoewel de plat Rotterdams sprekende personages gemakkelijk kunnen verzanden in ‘typetjes’, zetten Sijtze van der Meer en Isabella Chapel twee mensen van vlees en bloed neer, waar wij als publiek sympathie voor krijgen. De sympathie voor de wanna be macho Frans loopt eventjes een deuk op wanneer hij zijn ongenoegen over Oost-Europeanen ventileert. Hij blijkt daar zijn redenen voor te hebben. Ook de pittige, onverschrokken Kokkie met haar moeilijke verleden sluiten we direct in ons hart. Van der Meer en Chapel spelen lekker samen. Ze zijn volkomen geloofwaardig als kermisechtpaar. Het hele stuk loopt zo soepel als een goed gesmeerde kermisattractie.
  “Alle dagen kermis” is een ongecompliceerd, aansprekend stuk over doodgewone mensen die het hoofd boven water proberen te houden.

 2. Vandaag met mijn zusje in muzee Scheveningen de voorstelling ,,ans komt langs,, gezien
  Wat ontroerend mooi en wat blijft Isabella ( zij noemt ook namen van het publiek) in haar rol van nerveus mens wat moet solliciteren. Haar hand blijft trillen tot het laatste woord tijdens telefoontje met haar man. Zo inspelend ook over haar eerlijkheid dat ze niks zal stelen, en dan het museum als huiskamer transformerend. Ook bij publiek soms een traan bij haar directe vragen over jokken. Kortom genoten,dank

 3. Gisteravond kwam Ans langs bij Rijswijks Pracht en dat bezoek is mij uitstekend bevallen. Isabella heeft van Ans is een mooi echt en aandoenlijk mens gemaakt. En de interacties met de mensen in de huiselijke omgeving waarin de voorstelling plaatsvond, waren erg grappig. Ook wie gewoonlijk een beetje benauwd is voor contacten tussen spelers en publiek, heeft van Ans niets te vrezen.

 4. 28 september hield het om 17.45 uur op met regenen en genoten wij van een heerlijke, grappige voorstelling. En ook zo ontroerend. En een prachtige setting. En zo knap om zo ad rem in te spelen op de toevallige voorbijgangers die niet wisten dat hun dikke buik of kale kop zo uitgebreid werden beschreven, hilarisch.

 5. Gerda en Johan Wolters
  Voorstelling op 28 september
  We hebben opnieuw veel plezier gehad.
  We hopen dat jullie in enige vorm verder zullen gaan.
  Veel succes daarbij

 6. Wat weer hilarisch, wij met koptelefoon zowel de twee teutebellen achter de ramen als de in-en uitgaande gasten van receptie VGNU en loslopende voorbijgangers volgend. Zo lekker Haags!
  En wat een geluk dat de plensbui voorbij was.

 7. Geweldige voorstelling! Prachtige setting ook bij Pulchri op het Lange Voorhout, heel sfeervol en gelukkig droog:-)

 8. Ik heb afgelopen zondag, 24 september, mogen genieten van deze voorstelling, ondanks het lawaai op de achtergrond van het foodfestival. Ergens was dit zelfs nog een extra dimensie! Het is knap om in 1 uurtje zo’n thema – of eigenlijk een complex aan thema’s- neer te zetten. Alle aandacht bleef gericht op het raam, en dat is eigenlijk heel bijzonder. Ik ben blij dat de Appel weer actief wordt: niet alleen met dit duo, maar straks met nog meer. Wij kijken ernaar uit en komen graag!

 9. Ik heb afgelopen zondag, 24 september, mogen genieten van deze voorstelling. Knap om in 1 uurtje de aandacht van de bezoekers zo te kunnen grijpen, ondanks de herrie van het foodfestival op de achtergrond. Het verhaal is komisch en herkenbaar en de actrices zijn geweldig. Ik ben blij dat de sfeer van de Appel zo weer terugkeert. Nog even en dan kunnen we gelukkig meer Appel genieten. Ga vooral door, mensen!

 10. Wat een leuke en sfeervolle en Háágse happening.
  Het food truck festival was even jammer maar de koptelefoons zorgden ervoor dat we dat konden ‘blocken’.
  Zo herkenbaar die dames, mijn tantes riepen ook altijd Hoe KOM je erbij tegen elkaar.
  En fantastisch improviserend al naargelang het type onschuldige voorbijganger.

 11. Samen met mijn moeder vandaag geweest. Ja er was foodtrekfestival. Het leek mis te gaan maar het viel ons alles mee. Alles goed kunnen verstaan en het was echt 2.0 met de actualiteiten van nu en interactie met de mensen die voorbij kwamen. Wij gebben weer genoten en een leuke avond gehad. Over twee jaar weer? Claudette overleden door elektrische schok en Claudine dan, naast 3D geprinte heup, ook nieuwe knieën en een verzorgster in huis ipv Groningen? Just saying 😄👍🏻

 12. 23 sept 2017
  Tegenover het toneel gebeuren was er een eetfestijn met muziek, dat overstemde voor mij alles, dus ik vond het voor mij niet geslaagd.
  Betere afstemming graag. Of de muziek 1 uur uit, of die avond maar geen toneeluitvoering. Ik vind het geen stijl. Heel jammer.

 13. Ik ben zaterdag 9 september naar de dames gaan kijken en luisteren. ik vond het erg leuk. Die onverwachte momenten en de opmerkingen over de voorbijgangers waren enig. Ik denk ook wel dat het in de zomer nog leuker is met meer drukte op straat. Wel vroeg ik mij af wat er gebeurt als het regent. Gaat de voorstelling gewoon door en krijgt het publiek regenponchos aan??? De voorstellingen zijn natuurlijk nooit hetzelfde, de rode draad loopt wel door het verhaal maar de improvisaties zijn altijd anders. dat maakt het zo bijzonder. Ik vond het echt heel leuk! goed verzonnen dit!!

  Groet Marijke Fransen

 14. Wat was het heerlijk om jullie weer te zien spelen, ook fijn om Aus op de achterste rij te zien zitten, dat voelde vertrouwd!
  Wij volgen met liefde en groot plezier de belevenissen van de dames. Zo’n mini appeltje doet ons hart goed.
  heel veel succes met jullie nieuwe projecten, wij zijn en blijven trouwe volgers.

 15. Op 16 september ben ik samen met een vriendin afgereisd naar Den Haag en hebben we genoten van de voorstelling. Knap spel, dat ons een uur geboeid wist te houden, zittende aan de overkant van de straat, kijkend naar 3 ramen waar de voorstelling zich afspeelde. Dialogen deels verwijzend naar het verleden en deels zeer herkenbaar over het heden. Een switch van wie nu eigenlijk hulpbehoevend is. Actueel met een Haagse touch.
  Daarna genoten van de dagschotel in de Sociëteit van Pulchri Studio, zoals aangeboden op de website van Claudine Claudette. Een combinatie die garant stond voor een leuk avondje uit.

 16. Lieve dames en alle andere hard meewerkende,

  Wat een heerlijk weerzien op 8 september. Ondanks de regen hartverwarmend. Hou de dames lekker vief en vilijn dan geniet ik het meest. Ben heel benieuwd waar we elkaar nog allemaal gaan tegenkomen. Veel plezier met z’n allen!! Liefs Ber

 17. We hebben op vrijdag 8 september in een druilerige regen onder de bomen zitten kijken naar de adembenemende voorstelling van Saskia Mees en Isabella Chapel. Capuchons en druppelende bomen ten spijt hebben we kunnen genieten van acteertalenten op hoog niveau. Eerlijk gezegd is dat oud nieuws, omdat beide dames een Appel theaterverleden met zich meedragen die zijn weerga niet kent. Hun prestaties in de Duinstraat 6 zijn alom geprezen. Hun act achter twee 17e Eeuwes ramen liegt er weer niet om en doet weer denken aan het vertrouwde spektakel uit het volprezen Appeltheater. De Appel mag dan overleden zijn, maar het stralende talent van beide acteurs gelukkig niet. Het is een ontroerende voorstelling geworden van twee bejaarde dames die elkaar net niet naar het leven staan maar existentieel verbonden zijn met elkaar, De vormgeving en enscenering zijn uniek en je voelt je ongewild de voyeur die door de ruiten heen piept om deel te hebben aan een familiedrama waarin de oudjes zich onderdompelen. Sublieme timing, raffinement en stemkwaliteiten vergeet je niet zo gemakkelijk als je bij CLaudette en Claudine op bezoek bent geweest,

 18. Per ongeluk zag ik de totale voorstelling op de uitmarkt (ik dacht dat het een klein stukje zou zijn) ik had al kaartjes gekocht voor afgelopen zaterdag. De voorstelling twee keer gezien dus en dat was geen straf. Ik vond het niet erg dat er zaterdag avond beduidend minder mensen op straat waren dan tijdens de uitmarkt, hun reacties op het voorbij wandelende publiek zijn onderkoeld klein maar fijn. De voorstelling zelf is kippenvel herkenbaar mooi, dank daarvoor, ik heb twee keer genoten.

 19. Grappige en ook ontroerende voorstelling van twee geweldige actrices. De twee dames op leeftijd worden zeer geloofwaardig neergezet. Juist de leegte op straat tijdens de voorstelling (je moet ook een beetje geluk hebben met voorbijgangers) benadrukt de leegte van het bestaan.
  Ik zou Claudine en Claudette ook wel eens in een totaal andere omgeving willen zien… dit smaakt naar meer!
  Gaat dat zien zolang het nog kan.

 20. Op 6 sep naar de voorstelling geweest achter de ramen bij Pulchri.
  Met in de herinnering de voorstelling van 1 of 2 jaar geleden, was ik een beetje teleurgesteld. Nadenkend over de reden van dit gevoel heb ik het volgende geconcludeerd:
  De actrices zijn geweldig, buiten kijf.
  De formule is ook geweldig , met het publiek op straat en de voorstelling achter de ramen.
  De inhoud van het gesprek is prima.
  Mijn gevoel komt voort uit het gebrek aan interventies door de activiteit op straat. De eerste voorstelling was in juni, als het gezellig druk is op het Voorhout. Dat heb ik gisteravond gemist. Het improvisatietalent van de dames kwam daarmee niet uit de verf. En de verwarrende en verrassende situaties op straat droegen de vorige keer bij aan de hilariteit. Het is een voorstelling voor hartje zomer, met veel wandelende mensen.

Reacties zijn gesloten.